Time Transformation - Prelockdown

Idee opdracht Transformations.

Ik wilde graag al een tijd met de webcam dingen proberen in processing. Ik heb veel werken van Lozano Hemmer bekeken (zie inspiratielijst). Ik hou van de speelsheid en van de interactie die mensen hebben als ze zichzelf zien en hoe ze invloed hebben op het werk.

Voor deze opdracht transformaties koos is ervoor om een schets te maken met meerdere frames met een vertraging erin om zo te spelen met de transformatie van tijd. (video “vertraging”)

In een van mijn eerdere schetsen heb ik ook de movement van de muis bij de webcamframes gedaan waarmee je het aantal frames bepaald, wat ook een cool beeld geeft. Hier heb ik nog niet de vertraging maar met heel veel frames lijkt het bijna alsof er wel vertraging in zit. (video “webcam1”)

Mijn volgende stap was om het in een ruimte te gaan brengen.

Ik wilde graag gaan testen met een beamer op verschillende platen die ik in de ruimte kon ophangen met daarop de verschillende frames gemapt, waardoor je een soort van disorted ruimte krijgt met vertraagde beelden op verschillende platen. Beetje een gevoel van een doolhof. Misschien dat dit totaal niet werkt omdat ik mijn schets opsplits in verschillende frames wat misschien  weer de power verliest van mijn eerste transformatie schets. Vanuit die test wilde ik kijken wat wel en niet werkt voor een volgende test. Maar dit heb ik niet meer kunnen proberen.

Test video vertraging sketch.


Test video webcam1 sketch.

Inspiratie.

http://www.lozano-hemmer.com/close-up.php

http://www.lozano-hemmer.com/bilateral_time_slicer.php

http://www.lozano-hemmer.com/blow_up.php

http://www.lozano-hemmer.com/frequency_and_volume.php